Het heeft Z.M. de Koning behaagd: Wim Hoogeland, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Afb. 1. Wim Hoogeland, directeur Stichting Archivariaat Bentinck-Schoonheten: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De voorzitter van het bestuur van de Stichting Archivariaat Bentinck-Schoonheten, mr. Coba barones Bentinck van Schoonheten, meldt met trots dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd haar directeur de heer Wim Hoogeland te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de Donateursdag afgelopen zaterdag in de mooie Plaskerk in Raalte werd Wim Hoogeland tijdens zijn lezing over “De parels van de Plaskerk” verrast door binnenkomst van burgemeester Zuidema van Raalte samen met Wims kinderen en kleinkinderen.

De Burgemeester sprak zijn lof uit over het vele werk dat Wim niet alleen voor de Stichting heeft gedaan maar ook voor andere historische verenigingen in de gemeente Raalte en voor de Plaskerk.

Het grote en belangrijke archief van Schoonheten is op initiatief van de erven mr. R.F.C. baron Bentinck van Schoonheten in een stichting ondergebracht en de dagelijkse leiding ligt in handen van de directeur Wim Hoogeland, die het archief geïnventariseerd heeft en die als geen ander de familiegeschiedenis van de Bentincks kent.

De stichting Adel in Nederland feliciteert Wim Hoogeland van harte met deze Koninklijke onderscheiding!

Afb. 2. Zicht op de voorgevel, door het statige inrijhek, van de havezate Schoonheten, dat sinds 1633 familiebezit van de Bentincks is.